Pudding chia z truskawkami


DESER Z CHIA I TRUSKAWKAMI
Składniki (4 porcje):
- 500 ml mleka kokosowego
- 6 łyżek nasion chia
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 łyżki miodu

Dodatkowo:
- 500 g truskawek
- 2 łyżeczki cukru pudru

Sposób przygotowania:
1. Mleko przelewamy do miski, dodajemy nasiona chia i mieszamy kilka minut, aby równomiernie rozprowadzić nasiona. Miskę szczelnie zakrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc.
2. Następnego dnia dodajemy ekstrakt oraz płynny miód i mieszamy. Nasiona powinny stworzyć dosyć gęsty pudding.
3. Truskawki miksujemy na gładki mus( kilka zostawiamy do dekoracji. Dodajemy cukier puder i mieszamy.
4. Na dno pucharków wykładamy pudding a następnie owocowy mus i dekorujemy według uznania.


You Might Also Like

0 Comments