To ciasto to jedna z najlepszych propozycji na lato!
Szybkie i proste w przygotowaniu, wilgotne i z dodatkiem pysznych truskawek.
Oczywiście możecie wykorzystać tutaj swoje ulubione owoce, ale dla mnie to połączenie jest najlepsze.
WILGOTNE CIASTO Z TRUSKAWKAMISkładniki (forma 25 x 35 cm):
- 300 g mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 4 jaja
- 300 ml maślanki
- 0,5 szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- opakowanie cukru waniliowego
- truskawki
- cukier puder
Sposób wykoania
1. Do miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia a następnie dodajemy oba cukry. Mieszamy.
2. Do suchych składników dodajemy maślankę, olej oraz jaja i krótko mieszamy do połączenia się składników.
3. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i na wierzchu układamy truskawki przekroje na pół. Pieczemy około 40 -50 minut w temperaturze 180 stopni.
Sposób wykoania
1. Do miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia a następnie dodajemy oba cukry. Mieszamy.
2. Do suchych składników dodajemy maślankę, olej oraz jaja i krótko mieszamy do połączenia się składników.
3. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i na wierzchu układamy truskawki przekroje na pół. Pieczemy około 40 -50 minut w temperaturze 180 stopni.