Karnawał trwa! więc zabawa i szaleństwo na całego, także jeżeli chodzi o łasuchowe przekąski :P
Pączki, faworki, racuchy.. a to wszystko ma wiele kalorii a przecież o linie trzeba dbać :P
Zainspirowani przepisem z Kuchni Lidli mamy dla Was pączki w wersji fit!
Połączenie iście egzotyczne, ale na pewno warte uwagi.
Mini pączki są lekko kwaskowe, orzeźwiające, zdecydowanie oryginalne.
Jest to coś świeżego co warto wypróbować, a być może zasmakują i na stałe zagoszczą w Waszych domach.
- MINI PĄCZKI Z MANGO I KOKOSEM
- Składniki (ok. 25 sztuk):
- - 1 mango
- - 200g mąki pszennej
- - 80g cukru
- - 40g wiórków kokosowych
- - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- - szczypta soli
- - cukier puder do posypania
- - olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko, dodajemy resztę pozostałych suchych składników i mieszamy.
2. Mango obieramy ze skóry, kroimy i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie dodajemy do reszty składników - mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
3. W garnuszku rozgrzewamy olej. Z ciasta formujemy kulki, lekko podsypując mąką i wrzucamy do gorącego oleju i smażymy do uzyskania złotego koloru.
4. Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy. Po wystygnięciu pączki posypujemy cukrem pudrem.