Mini pączki z mango i kokosem

 
Karnawał trwa! więc zabawa i szaleństwo na całego, także jeżeli chodzi o łasuchowe przekąski :P
 Pączki, faworki, racuchy.. a to wszystko ma wiele kalorii a przecież o linie trzeba dbać :P 
Zainspirowani przepisem z Kuchni Lidli mamy dla Was pączki w wersji fit!
 Połączenie iście egzotyczne, ale na pewno warte uwagi. 
Mini pączki są lekko kwaskowe, orzeźwiające, zdecydowanie oryginalne.
 Jest to coś świeżego co warto wypróbować, a być może zasmakują i na stałe zagoszczą w Waszych domach.


  • MINI PĄCZKI Z MANGO I KOKOSEM
  • Składniki (ok. 25 sztuk):
  • - 1  mango
  • - 200g mąki pszennej
  • - 80g cukru
  • - 40g wiórków kokosowych
  • - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • - szczypta soli
  • - cukier puder do posypania
  • - olej do smażenia 

Sposób przygotowania:
1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko, dodajemy resztę pozostałych suchych składników i mieszamy. 
2. Mango obieramy ze skóry, kroimy i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie dodajemy do reszty składników - mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
3. W garnuszku rozgrzewamy olej.  Z ciasta formujemy kulki, lekko podsypując mąką i wrzucamy do gorącego oleju i smażymy do uzyskania złotego koloru.
4. Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy. Po wystygnięciu pączki posypujemy cukrem pudrem.

You Might Also Like

0 Comments