Racuszki


Nie macie czasu na pieczenie pączków, albo boicie się za nie zabrać?! Mamy na to sposób!
Racuszki, mini pączki o fikuśnych kształtach, które można przygotować w mgnieniu oka.
Są delikatne, mięciutkie i mega waniliowe :)
Niestety, albo na szczęście z talerzyka znikają równie szybko jak ich przygotowanie!

Racuchy:
Składniki: (8-10 sztuk)
- 250 g serka homogenizowanego waniliowego
- 2 duże jajka
-1 szklanka mąki pszennej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-szczypta soli
-olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Jajka wymieszać z serkiem, dodać przesianą mąkę, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Wszystko razem dobrze wymieszać. Masa powinna być dosyć gęsta.
2. Do garnuszka wlać olej, tak aby racuszki mogły pływać.
3 Ciasto wlać na gorący olej za pomocą łyżki. Smażyć do momentu, aż będą miały ładny złotawy kolor. Po wyjęciu ułożyć je na papierowym ręczniku, aby ociekły z tłuszczu.
4. Opudrować.

You Might Also Like

0 Comments