Brownie z wiśniami

Najszybsze i najłatwiejsze ciasto na świecie, wzbogacone dodatkiem kwaśnych wiśni.
Czekolada i wiśnie to nie od dziś moje ulubione połączenie <3
Ciasto jest mega czekoladowe, wilgotne i soczyste za sprawą owoców.
Idealna propozycja w zimowe dni :)

BROWNIE Z WIŚNIAMI
Składniki (forma 25 x 25 cm)
- 180 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- 120 g cukru
- 125 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 200 g wiśni wydrylowanych (świeżych, mrożonych lub z kompotu)

Sposób przygotowania:
1. Masło i czekoladę umieścić w misce i roztopić w kąpieli wodnej.
2. W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i. Następnie za pomocą drewnianej łyżki połączyć z rozpuszczonym masłem i czekoladą. Dodać roztrzepane jajka i utrzeć na sztywną masę. 
3. Ciasto przełożyć do uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia formy i powrzucać wiśnie.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 - 30 minut.

You Might Also Like

0 Comments