Gofry domowe

Zarówno smakiem dzieciństwa jak i smakiem lata są pyszne gofry z mnóstwem owoców,
od teraz możecie się nimi rozkoszować również w domu.
Gofry możecie zaserwować ze swoimi ulubionymi owocami, z bitą śmietaną lub bez,
 możliwości jest naprawdę wiele! 
Nasze ulubione to te z frużeliną wiśniową i brzoskwiniami.
Jak dla nas to najlepsze połączenie! <3
GOFRY
Składniki (na ok. 12 sztuk):
Ciasto:
- 2,5 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/3 szklanki oleju
- 2 jajka


Dodatkowo:
- puszka brzoskwiń
- frużelina wiśniowa

Sposób przygotowania:
1. Białka oddzielić od żółtek.
2. Do żółtek dodać wszystkie pozostałe składniki na ciasto i wymieszać mikserem na gładką masę.
3. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając.
4. Gofrownicę posmarować olejem i wylać ciasto.
5. Gotowe gofry udekorować według uznania.

You Might Also Like

1 Comments

  1. A tak się właśnie zastanawiałam, co by tu zjeść na kolację i już wiem. Rozgrzewam dezala i rozrabiam ciasto. Na szczęście wszystkie składniki mam w domu, więc oszczędzę i czas i pieniądze, a wszyscy domownicy za nimi przepadają.

    OdpowiedzUsuń