Szarlotka w słoiczku

Idealna propozycja dla osób, które mają ochotę na szarlotkę a nie mają czasu żeby ją upiec.
Szarlotkę w słoiczku można zabrać do pracy/szkoły albo zjeść w domu.
Pasuje zarówno na śniadanie jak i na deser do kawy.
Ta szarlotka to lekki i niskokaloryczny deser, który można zjeść bez wyrzutów sumienia!
SZARLOTKA W SŁOICZKU
Składniki (4 porcje):
- 170 g herbatników maślanych
- ok. 400g jogurtu greckiego
- 3 duże jabłka
- 2 łyżki miodu
- szczypta cynamonu
- łyżka masła
- 1/3 szklanki rodzynków (namoczonych w wodzie)

Sposób przygotowania:
1. Herbatnikami kruszymy za pomocą blendera. 
3. Umyte i obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach i przekładamy na rozgrzaną patelnie z łyżką masła. Dodajemy miód, cynamon oraz rodzynki. Mieszając podsmażamy około 7 minut (do czasu aż jabłka będą miękkie).
4. Do słoiczka nakładamy ciasteczka, jogurt, uprażone jabłka, następnie znowu ciasteczka i jogurt.
5. Przed podaniem deser można udekorować cynamonem lub według uznania. Deser najlepiej smakuje schłodzony po około 3h od przygotowania.

You Might Also Like

0 Comments