Ciasteczka z masłem orzechowym
Przepis zdecydowanie dla fanów masła orzechowego!
Ciasteczka są bardzo delikatne, wręcz same rozpływają się w ustach :)
CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYMSkładniki (na ok. 40 sztuk):
- 170 g masła
- 0,75 szklanki brązowego cukru
- 1 jajko
- 0,75 szklanki masła orzechowego z kawałkami
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 2 szklanki mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,25 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
2. Masło i masło orzechowe utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać jajko i wanilię. Na końcu dodajemy przesiane suche składniki i miksujemy z masą maślaną.
2. Masło i masło orzechowe utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać jajko i wanilię. Na końcu dodajemy przesiane suche składniki i miksujemy z masą maślaną.
0 Comments