Ciastka owsiane z czekoladą i orzechami

Szybkie i proste w przygotowaniu ciasteczka owsiane, idealne na szybką przekąskę.

Lekko chrupiące, pięknie pachnące czekoladą i orzechami.
CIASTKA OWSIANE Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI
Składniki (na ok. 20 sztuk):
- 160 g płatków owsianych
- 130 g mąki pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g cukru 
- 100 g roztopionego masła
- 50 g gorzkiej czekolady
- 50 g orzechów laskowych

Sposób przygotowania:
1. Orzechy i czekoladę posiekać na większe kawałki.
2. Mąkę i proszek przesiać do miski i dodać pozostałe składniki, wszystko razem dokładnie wymieszać.
3. Z gotowej masy formujemy kulki i mocno spłaszczamy układając na blaszce w niewielkiej odległości od siebie
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut (do zarumienia).

You Might Also Like

0 Comments